Польща продовжить зміцнювати кордон з Росією та Білоруссю

26 Червня 2023, 08:55
Польща продовжить зміцнювати кордон з Росією та Білоруссю 264
Польща продовжить зміцнювати кордон з Росією та Білоруссю

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький та міністр національної оборони Маріуш Блащак відвідали місто Кринки, де зустрілися з військовими, які охороняють кордон із Білоруссю.

У ході зустрічі Блащак наголосив, що інвестування в прикордонні загорожу – це правильні та потрібні рішення, повідомляє Польське радіо.

У ході зустрічі Блащак наголосив, що інвестування в прикордонні загорожу – це правильні та потрібні рішення. Він нагадав, що восени 2021 року були спроби гібридних атак з боку груп іммігрантів з білоруського боку. Результатом стала постійна загорожа, оснащена телеметрією.

Він уточнив, що подібні рішення діють і на півночі країни, на кордоні з Калінінградською областю РФ.

«Ми дбаємо, щоб кордон був безпечним та щільним. Ми свідомі того, що загрози не зникли. Польщу атакували, щоб Росія могла відновити свою імперію», – сказав очільник Міноборони.

Як зазначається, Блащак додав, що внаслідок вчорашніх подій у Росії, пов’язаних із заколотом Пригожина, він провів консультації з міністрами оборони США та Великої Британії.

Нагадаємо, бар'єр на кордоні з Білоруссю став відповіддю на постійний міграційний тиск, організований білоруським режимом з середини 2021 року, коли Мінськ сприяв прибуттю на кордон людей з Африки та Близького Сходу, які намагаються потрапити до ЄС.

Країни Балтії і Польща вважають це помстою за жорстку позицію щодо репресій Лукашенка проти білоруської опозиції і громадянського суспільства.

Нещодавно заступник глави МВС Польщі Мачей Вонсік не виключив скасування прикордонного руху з Білоруссю.

Читайте також: На пункті пропуску «Дяківці-Раковець» тимчасово не пропускають вантажні авто

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024