Парламентська асамблея ОБСЄ назвала РФ державою-спонсором тероризму

04 Липня 2023, 22:15
Парламентська асамблея ОБСЄ назвала РФ державою-спонсором тероризму 481
Парламентська асамблея ОБСЄ назвала РФ державою-спонсором тероризму

Парламентська асамблея Організації з безпеки та співробітництва в Європі у вівторок ухвалила підсумкову декларацію, в якій назвала РФ державою спонсором-тероризму, а ПВК «Вагнер» терористичною організацією.

Про це повідомила член делегації України в ПА ОБСЄ, народна депутатка Євгенія Кравчук у фейсбуці, інформує Район.Закордон

У підсумковому документі засідання Парламентської асамблеї ОБСЄ у Ванкувері вказано, що дії приватної військової компанії «Вагнер» від імені російського уряду можуть бути «справедливо охарактеризовані як терористичні».

Також зазначається, що держави-члени ОБСЄ мають вжити заходів проти ПВК «Вагнер» та її афілійованих та правонаступницьких структур, зокрема шляхом оголошення їх терористичною організацією.

Декларація також «закликає держав-членів посилювати міжнародні норми, які чітко визнають терористичний характер групи Вагнера та її дій» та «відповідальність Росії як держави-спонсора цієї терористичної організації».

За словами Кравчук, таке формулювання вперше закріплене у офіційному документі міжнародної організації.

Нагадаємо, що першою міжнародною організацією, яка визнала Росію державою-терористом, стала Парламентська асамблея Ради Європи – відповідну резолюцію вона ухвалила у жовтні 2022 року.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024