Польща планує створити КПП із пришвидшеним оглядом вантажівок на кордоні з Україною

05 Липня 2023, 11:35
Польща планує створити КПП 765
Польща планує створити КПП

Польща планує створити експериментальний контрольно-пропускний пункт, на якому організують пришвидшений перетин кордону для вантажівок. 

На цьому КПП працюватимуть одразу і українські, і польські прикордонники і митники. Про це 4 липня повідомив член правління Польського агентства інвестицій і торгівлі (ПАІТ) Гжегож Осташ під час конференції, присвяченій питанням розвитку транспортного сполучення між Україною та Польщею, інформує Zaxid.net.

Як вказано в повідомленні пресслужби агентства, за час повномасштабного вторгнення Польща стала хабом для поставок важливих вантажів в Україну. Тож аби збільшити пропускну здатність пунктів пропуску, польська влада пропонує запровадити експериментальний КПП, на якому польські та українські прикордонники спільно будуть проводити контроль вантажівок

За словами Гжегожа Осташа, що зараз в Україні ведуть бізнес 870 польських компаній, і Польща зацікавлена у розвитку співпраці з українським бізнесом.

«Ми збираємо пропозиції та зауваження від польського бізнесу стосовно того, як можна було б спростити ведення бізнесу в Україні. Всі пропозиції українській владі передасть урядова уповноважена з питань розвитку польсько-українського співробітництва Ядвіга Емілевич», – розповів Гжегож Осташ.

ПАІТ створила реєстр польських компаній, які планують виходити на український ринок і брати участь у програмах з відбудови країни. Наразі співпрацею з українським бізнесом зацікавились понад 2500 польських підприємств та організацій.

Читайте також: Нелегали штурмували кордон із Польщею з території Білорусі

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024