Росія обійшла санкції і продовжує отримувати компоненти для «Кинджалів» та «Іскандерів»

16 Липня 2023, 19:00
російська федерація продовжує отримувати західні компоненти, які використовуються в крилатих ракетах 264
російська федерація продовжує отримувати західні компоненти, які використовуються в крилатих ракетах

Російська федерація продовжує отримувати західні компоненти, які використовуються в крилатих ракетах Х-101, двох модифікаціях балістичних «Іскандерів», а також гіперзвуковому «Кинджалі».

Як повідомляє УНІАН з посиланням на Frankfurter Allgemeine Zeitung, в уламках боєприпасів знаходять компоненти американського (81%), швейцарського (8%), японського та німецького виробництва (по 3,5%).

Радник керівника ОП Владислав Власюк заявив, що рф продовжує обходити західні санкції за допомогою інших країн. Зазначається, що постачання у рф йде головним чином через Китай, країни Центральної Азії, Кавказького регіону і Туреччину. У цих країнах створюються фіктивні компанії, а тому виробник не знає, куди насправді поставляється електроніка.

У МЗС ФРН заявили, що серйозно ставляться до таких повідомлень. Однак вони припускають, що частина компонентів могла бути поставлена ще до початку повномасштабного вторгнення.

Західні компоненти у російському озброєнні

У 2022 році рф придбала у Заходу компоненти, пов'язані з військовою технікою, на $20,3 мільярда.

За даними Politico, експорт ключових західних мікрочіпів та електроніки, які потрібні РФ для продовження війни проти України, повернувся до досанкційного рівня. 

Нещодавно стало відомо, що росія отримує мікрочіпи через фірми-посередники в Туреччині та Гонконгу.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024