Українські біженці у Польщі почали отримувати квартири

26 Липня 2023, 19:15
Українські біженці у Польщі почали отримувати квартири 513
Українські біженці у Польщі почали отримувати квартири

Українські біженці у Польщі отримали нове житло, яке місцева влада відремонтувала за кошти ЄС. 

В Опольському воєводстві квартири виділили 55 родинам, повідомляє ukrayina.pl.

Місцева влада виділила українцям житло у пристосованих під житлові будинки приміщеннях, що належать муніципалітетам. Соціальне житло польська влада надає тим людям, які не мають можливості знайти собі квартиру в оренду після закінчення 120 днів безкоштовного розміщення у Польщі.

У відремонтованих квартирах українські родини зможуть жити близько року. Після цього, залежно від потреб, квартири нададуть біженцям чи іншим мешканцям регіону, що опинилися у складній життєвій ситуації.

Раніше повідомлялося, що в Опольському воєводстві 17 гмін (громад) виділять 49 квартир для українських біженців. Йшлося про розселення понад 200 осіб. У квартирах на 40-50 метрів квадратних була передбачена нова побутова техніка та меблі. Тоді на фінансування проєкту соціального житла вже було виділено 6 млн злотих – 46 млн гривень.

До відома: до Опольського воєводства прибули близько 20 тисяч біженців з України. 80% з них скористалися програмою безкоштовного розміщення і в перші місяці поселилися в приватних будинках і квартирах жителів Ополе. Згодом багато з них почали самостійно орендувати приміщення чи окремі кімнати. 

Читайте також: На дорогах Польщі з липня діють нові правила

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024