Євросоюз запровадив нові санкції проти Росії за дезінформацію

28 Липня 2023, 18:35
Євросоюз запровадив нові санкції проти Росії за дезінформацію 902
Євросоюз запровадив нові санкції проти Росії за дезінформацію

Європейський союз запровадив нові санкції проти Росії. Зокрема, за дезінформацію про війну в Україні. 

Європейські санкції запроваджено щодо семи фізичних і п'яти юридичних осіб, відповідальних за проведення цифрової кампанії з маніпулювання інформацією під назвою RRN (Recent Reliable News), спрямованої на спотворення інформації та поширення пропаганди на підтримку війни Росії проти України, повідомляє пресслужба Ради ЄС. 

У межах цієї кампанії, у якій беруть участь державні органи або структури, афілійовані з урядом РФ, використовують підроблені вебсторінки, що використовують ідентифікацію національних ЗМІ та державних сайтів, а також фальшиві акаунти в соціальних мережах. Ця скоординована та цілеспрямована інформаційна маніпуляція є частиною ширшої гібридної кампанії Росії проти ЄС та країн-учасниць.

Зокрема, ЄС запровадив обмежувальні заходи щодо Inforos і трьох його засновників. «Інфорос» – це інтернет-компанія, тісно пов'язана з російською військовою розвідкою (ГРУ), відповідальна за створення понад 270 проксі-онлайн ЗМІ, які поширюють пропаганду на підтримку війни Росії проти України.

Також до санкційного списку ЄС потрапили АНО «Діалог» – російська некомерційна організація, створена Департаментом інформатизації та технологій Москви і тісно пов'язана з адміністрацією президента РФ, Інститут російської діаспори, а також Агентство соціального проєктування і «Структура національних технологій» – дві російські ІТ-компанії, що беруть участь у проведеній під керівництвом Росії кампанії цифрової дезінформації RRN, та відомі представники вищезазначених організацій.

«Загалом обмежувальні заходи ЄС щодо дій, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету та незалежності України, зараз поширюються на близько 1800 фізичних та юридичних осіб. Усі зазначені підлягають заморожуванню активів, а громадянам і компаніям ЄС заборонено надавати їм кошти. Фізичні особи також підпадають під заборону на в’їзд, яка забороняє їм в’їзд або транзит через територію ЄС», йдеться у повідомленні.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення окупантів в Україну ЄС запровадив 11 пакетів санкцій.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024