Як в'їхати в Україну з Росії або ж Білорусі: назвали працюючі гуманітарні коридори

10 Серпня 2023, 15:45
Як в'їхати в Україну з Росії або ж Білорусі: назвали працюючі гуманітарні коридори 2202
Як в'їхати в Україну з Росії або ж Білорусі: назвали працюючі гуманітарні коридори

Наразі працюють два гуманітарних коридори, через які українці можуть потрапити до України з Росії та Білорусі. 

Вони розташовані в Сумській області та на Волині, розповіла віцепрем'єр-міністр, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук в інтерв'ю Радіо Свободі.

Один з гуманітарних коридорів – Колотилівка–Покровка, працює на сумському напрямку на кордоні з Росією. Через нього щодня проходять 150 людей.

«Але це тільки на в'їзд. У нас закриті кордони з Російською Федерацією на виїзд. Ми запускаємо своїх громадян, але, звичайно, ми не маємо жодної співпраці з ворогом і окупантом», – пояснила Верещук.

Інший гуманітарний коридор розташований на Волині, на кордоні з Білоруссю. Йдеться про Доманове–Мокрани. Люди, які виїжджають з тимчасово окупованих територій, їдуть через Білорусь і заїжджають в Україну.

Гуманітарний коридор в Сумській області деякий час не працював через те, що росіяни перекрили можливість, однак наразі він відновив свою роботу. А в найближчому до перетину кордону селі облаштувати пункт, де тимчасово можуть зупинитися люди.

«В населеному пункті, який найближчий до пункту перетину, я скажу, не найкращі умови, але вони прийнятні. На сьогодні там є пункт, де можна пройти фільтрацію, поїсти, попити, привести себе в порядок. І якщо людина маломобільна, є, наприклад, швидка допомога, яка доставить в Суми, а якщо ні, то це безкоштовний автобус або маршрутка, яка теж в Суми доставить», – пояснила Верещук.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024