В Росії впав літак засновника ПВК «Вагнера» Євгена Пригожина, – ЗМІ

23 Серпня 2023, 20:25
На території Росії впав літак Пригожина 7908
На території Росії впав літак Пригожина

У Тверській області сьогодні, 23 серпня, розбився російський літак. Він нібито належить засновнику приватної військової компанії «Вагнера» Євгену Пригожину.

Пропагандистське видання ТАСС з посиланням на МНС РФ повідомляють, що під час аварії літака загинули 10 людей, інформує Район.Закордон.

Ті ж самі пропагандистські видання повідомляють, що серед пасажирів літака, нібито, був Пригожин.

У російських пабліках посилаються на очевидціі, які розповідають, що літак начебто збили. За їхніми словами, пролунали два вибухи, після яких він почав падати.

За інформацією російських ЗМІ, бізнес-джет Пригожина  прямував з Москви до Петербурга.

РосЗМІ також пишуть, що на борту літака, що розбився, був не тільки Пригожин, а й командир «Вагнера» Дмитро Уткін.

Згодом гауляйтер Запорізької області Рогов  заявив, що командири ПВК «Вагнер» підтвердили факт загибелі Євгена Пригожина та Дмитра Уткіна.

Нагадаємо, наприкінці червня ватажок «Вагнера» Євген Пригожин оголосив демарш МО РФ та спробував провести держпереворот в Росії. Його війська захопили Ростов і рушили на Москву, однак на пів шляху зупинили свій «марш». На контакт з Пригожиним вийшов самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко і нібито вмовив того припинити «похід». Після цього Кремль заявив, що Пригожин «піде в Білорусь».

Після невдалого бунту Пригожина та частину його бойовиків відправили до Білорусі. 15 липня стало відомо, що перша колона «Вагнера» прибула до наметового табору в РБ, а пізніше цю інформацію підтвердили українські прикордонники.

В ГУР повідомляли, що найманці ймовірно будуть виконувати інструкторські функції, а також служитимуть як елемент залякування сусідніх країн НАТО.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024