З вересня для українських перевізників зміняться правила виїзду за кордон: що варто знати

31 Серпня 2023, 16:15
З вересня для українських водіїв зміняться правила виїзду за кордон: що варто знати 52062
З вересня для українських водіїв зміняться правила виїзду за кордон: що варто знати

З першого вересня виїзд за кордон для українських водіїв пасажирських транспортних засобів буде можливим лише за умови зазначеного класу екологічності.

Якщо у пасажирському транспортному засобі не буде визначений клас екологічності або зазначений клас екологічності ЄВРО-1, подати заявку на перетин кордону «18-60» стане неможливим, – йдеться у повідомленні Державної служби України з безпеки на транспорті.

Зазначається, що заява на отримання ліцензії має включати підтверджувальні документи, додатково до документів, які передбачені статтею 11 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності». До цих підтверджувальних документів входять, зокрема, відомості про транспортні засоби, згідно з формою, яка зазначена у додатку 3 до згаданих умов. Даний додаток передбачає надання інформації про клас екологічності транспортних засобів, а також завірені заявником копії свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів та тимчасових реєстраційних талонів, у разі якщо їх вимагає оформлення.

В «ДСБТ-УКРТРАНСБЕЗПЕКА» наголосили на тому, що документи, у яких закінчився термін придатності є недійсними. Проте, якщо у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу є відмітка класу екологічності, додатково надавати сертифікат не потрібно.

Нагадаємо, Україна в особі Міністерства розвитку громад підписала протокол із Міністерством транспорту Королівства Норвегії про «транспортний безвіз».

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024