Українські дипломати відреагували на напад на 10-річного українця у Німеччині

03 Вересня 2023, 08:30
Україна і Німеччина 423
Україна і Німеччина

Генеральне консульство України у німецькому Гамбурзі звернулося до Міністерства внутрішніх справ Нижньої Саксонії з проханням про детальне розслідування нападу на десятирічного хлопчика в місті Айнбек через українську мову.

Про це повідомило 2 вересня, посольство України у Німеччині на своїй сторінці у Facebook.

Відповідне звернення з проханням про детальне з'ясування усіх обставин, розслідування злочину і покарання винних направили 28 серпня.

«Українські консули перебувають на постійному зв'язку з батьками постраждалої дитини та місцевою поліцією. Прокуратура міста Геттінген порушила справу за звинуваченням у спробі вбивства», – йдеться у повідомленні.

 

У посольстві зазначили, що справа перебуває на контролі консульської служби України, яка у тісній взаємодії з компетентними органами Німеччини здійснить усі необхідні кроки для притягнення винного до відповідальності.

У посольстві також розповіли, що напад було скоєно у присутності інших українських дітей, найстаршому з яких було 12 років.

Дитина зазнала легких ушкоджень, після надання медичної допомоги її відразу відпустили додому.

Національність, громадянство чи походження нападника наразі не встановлено.

Повідомлялося, що генпрокурор вважає напад політично мотивованим, пише видання Die Welt. Воно також зазначає, що нападник розмовляв російською мовою.

У Нижній Саксонії зареєстровано понад 110 тисяч громадян України, нагадують у посольстві.

Нагадаємо, 1 вересня стало відомо, що невідомий чоловік напав на групу дітей, нарікаючи на те, що вони розмовляють українською мовою. Він наказав їм говорити російською, а потім сказав, що Україна почала війну. 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024