Азербайджан розпочав «антитерористичну операцію» у Нагірному Карабасі

19 Вересня 2023, 18:30
Азербайджан розпочав «антитерористичну операцію» у Нагірному Карабасі 460
Азербайджан розпочав «антитерористичну операцію» у Нагірному Карабасі

Азербайджан оголосив про початок «антитерористичних заходів локального характеру» у Нагірному Карабасі.

Сталося це після звинувачень Вірменії «в організації теракту та загибелі військових», повідомляє Район.Закордон з посиланням на Міністерство оборони Азербайджану.

У відомстві заявили про систематичні обстріли позицій армії Азербайджану формуваннями збройних сил Вірменії в Карабахському регіоні, продовження мінування територій, проведення робіт з інженерного вдосконалення бойових позицій та збільшення кількості окопів і бліндажів за останні місяці.

Повідомляється, що 19 вересня на автомобільній дорозі Ахмедбейлі-Фізулі-Шуша через вибух міни загинули цивільні особи і було виведено з ладу автомобіль, який належить Державному агентству автомобільних доріг Азербайджану.

Того ж дня загинули та отримали поранення військові через підрив транспортного засобу, який перевозив військових МВС.

Виходячи з цього, Азербайджан почав «антитерористичні заходи локального характеру» в Нагірному Карабаху. Наголошується, що їх вирішили проводити для припинення широкомасштабних провокацій, роззброєння та виведення формувань збройних сил Вірменії, нейтралізації їхньої військової інфраструктури, забезпечення безпеки мирного населення, цивільних службовців, а також відновлення конституційного ладу Азербайджану.

Тим часом ЗМІ пишуть, що Азербайджан також оголосив про закриття повітряного простору над Вірменією.

*****

У ЗМІ з'явилась інформація, що російські миротворці, які перебували у Карабаському регіоні, втекли після початку антитерористичної операції.

При цьому речниця російського МЗС Захарова заявила, що Баку нібито не попереджав російський «миротворчий контингент» про свої плани. Там закликали припинити бойові дії.

Тим часом прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що країна не бере участі у військових діях і не має армії в Нагірному Карабаху.

*****

Влада Азербайджану озвучила умову для припинення «антитерористичної операції» у Нагірному Карабаху – вірменські сили у регіоні мають здатися.

Про це повідомляє державне агентство АЗЕРТАДЖ.

«Для припинення антитерористичних заходів незаконні вірменські збройні формування мають підняти білий прапор, здати всю зброю, а незаконний режим має саморозпуститися», – сказано у повідомленні.

Якщо цього не відбудеться, то Азербайджан погрожує продовжувати бойові дії у регіоні. Також адміністрація президента Азербайджану заявляє про готовність до зустрічі з представниками вірменського населення, що проживає в Карабаському регіоні.

Читайте також:  Росія звинуватила Азербайджан у порушенні режиму тиші у Нагорному Карабасі

 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024