Іспанія надасть Україні пакет допомоги з додатковими засобами ППО, – Зеленський

05 Жовтня 2023, 14:20
Президент Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес. Фото - ОП 2054
Президент Володимир Зеленський і прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес. Фото - ОП

Президент Володимир Зеленський провів зустріч із прем’єр-міністром Іспанії Педро Санчесом, у ході якої вони обговорили новий пакет допомоги Україні.

Про це повідомляє Район.Закордон з посиланням на телеграм-канал президента Зеленського.

«Обговорили новий пакет оборонної підтримки, який містить додаткові засоби ППО, артилерію та антидронові системи. Готуємося розпочати переговори щодо вступу України до ЄС за головування Іспанії. Дякую за підтримку нашого прагнення», – написав президент України.

Зеленський та Санчес обговорили надання Україні енергетичного обладнання перед зимовим періодом, а також роботу й захист зернового коридору. Лідер України подякував Санчесу та всьому іспанському суспільству за підтримку й чітке засудження російської агресії.

Санчес привітав Зеленського у Гранаді і зазначив, що іспанці поділяють спільну мету забезпечення безпеки та стабільності спільного європейського дому. 

Прем'єр також наголосив, що Україна має підтримку Іспанії на шляху до ЄС:  «Ми залишатимемося єдиними, непохитними, доки не досягнемо справедливого і тривалого миру».

Місцеві ЗМІ повідомляють, що Санчес заявив про намір допомогти захистити критичну інфраструктуру України і повторив пропозицію навчання українських військових, підтримки обладнанням для розмінування.

Нагадаємо, 5 жовтня Президент України Володимир Зеленський прибув у Гранаду (Іспанія), де пройде саміт Європейської політичної спільноти.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024