Прикордонники розповіли, скількох чиновників цьогоріч не випустили за кордон

06 Жовтня 2023, 18:10
Прикордонники 1431
Прикордонники

Понад дві тисячі чиновників намагалися виїхати з України з січня цього року, коли почала діяти відповідна заборона.

Про це на брифінг повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

«За час дії норми на державному кордоні було не пропущено понад 2 тисячі осіб, які перебували на контролі державної прикордонної служби», – зазначив Демченко.

Він уточнив, що здебільшого виїхати з країни хотіли не за тих умов, які визначені у правилах перетину кордону.

Водночас Демченко додав, що загалом, починаючи з 24 лютого минулого року, на зеленій ділянці кордону було припинено більш як 14 600 порушень. А по пунктах пропуску викрито більш як 6 200 осіб, які використовуючи підробні документи, намагалися перетнути кордон у пунктах пропуску.

«По зеленій ділянці кордону найбільше спроб перетнути кордон фіксується на кордоні з Румунією та Молдовою. А по пунктах пропуску — найбільше на кордонах з Польщею. І власне, чому саме з Польщею, бо там найбільший пасажиропотік через державний кордон», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у зв'язку з воєнним станом, який діє в Україні з початку повномасштабної війни, обмежено виїзд за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років.

Але є виключення. Зокрема, дозволяється виїзд у разі непридатності чоловіка до військової служби і його зняття з військового обліку.

Щодо виїзду можновладців, то президент Володимир Зеленський у січні цього року підписав указ, згідно з яким посадовцям дозволено виїзд за межі України виключно у службові відрядження.

Крім того, нещодавно уряд зняв обмеження на перетин кордону членами сімей загиблих або зниклих безвісти під час проведення АТО.

Читайте також:  Торік майже 70 тисяч чоловіків призовного віку виїхали легально за кордон

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024