Азербайджан може вторгнутися до Вірменії у найближчі тижні

14 Жовтня 2023, 10:00
Азербайджан 695
Азербайджан

Держсекретар США Ентоні Блінкен минулого тижня попередив невелику групу законодавців, що його відомство відстежує можливість того, що Азербайджан готувати вторгнення до Вірменії найближчим часом.

Про це у коментарі Politico розповіли двоє неназваних осіб, знайомих з цією розмовою.

Заява Блінкена свідчить про глибоке занепокоєння адміністрації президента США операціями Азербайджану проти Нагірного Карабаху і можливістю поширення конфлікту.

За даними видання, 3 жовтня законодавці вимагали від Блінкена вжити можливих заходів проти президента Азербайджану Ільхама Алієва у відповідь на вторгнення до Нагірного Карабаху у вересні, зазначили джерела видання на умовах анонімності.

 

Водночас держсекретар зауважив, що його відомство шукає шляхи притягнення Азербайджану до відповідальності і не планує поновлювати давню відмову, яка дозволяє США надавати військову допомогу Баку.

Він додав, що Держдеп бачить можливість того, що Азербайджан вторгнеться на південь Вірменії в найближчі тижні.

Тим не менш, Блінкен висловив впевненість у продовженні дипломатичних переговорів між Вірменією та Азербайджаном.

На зустрічі із Блінкеном були присутні як представники Республіканської, так і Демократичної партій, зокрема, Ненсі Пелосі, Анна Ешоо з Каліфорнії та Френк Паллоне з Нью-Джерсі.

У своїй заяві Державний департамент відмовився коментувати факт такої розмови, однак підкреслив прихильність відомства «суверенітету та територіальній цілісності Вірменії» та вирішенню конфлікту шляхом «прямих переговорів».

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024