Європейські будівельні компанії готові допомагати відбудовувати Україну

23 Жовтня 2023, 15:15
Європейські будівельні компанії готові допомагати відбудовувати Україну 712
Європейські будівельні компанії готові допомагати відбудовувати Україну

В Україні міркують, як залучити до участі у державних тендерах на відбудову іноземні компанії.

Про це говорили на зустрічі представників Агентства відновлення та Конфедерації будівельників України з Кетіл Тоннінг – головою робочої групи FIEC-EIC з питань України (Task Force «Ukraine»), почесним президентом Федерації європейської будівельної промисловості (FIEC), інформують у Державному агентстві відновлення та розвитку інфраструктури України. 

Голова Агентства відновлення Мустафа Найєм розповів про плани щодо відбудови житла та соціальних обʼєктів, будівництва захисних споруд для енергетичної мережі, необхідне фінансування утримання та розвитку критичної інфраструктури, включаючи госпітальні дороги, штучні споруди на оборонних маршрутах та пункти пропуску.

Згідно з дослідженням Світового банку, на повоєнне відновлення України потрібно понад 411 млрд доларів. Міжнародне фінансування на проєкти відновлення лише починає надходити. Для того, щоб це відбувалося ефективніше, треба швидке реагування на критичні проєкти та спрощення процедур виділення коштів на проєкти відбудови.

«З важливого, над чим, зокрема, працює Конфедерація будівельників, – це також розвиток спроможності самих громад залучати партнерів для відбудови. Для цього для громад проводять тренінги про те, як правильно розробляти документацію, куди її подавати, з ким комунікувати, ознайомлюють з діючими програмами підтримки з відновлення, особливостями та умовами їх фінансування», йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, 23 жовтня стало відомо, що Україна отримала від ЄС дев’ятий транш макрофінансової допомоги в розмірі 1,5 мільярда євро

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024