Україна просить Польщу не допустити блокування руху на кордоні

01 Листопада 2023, 09:35
Україна просить Польщу не допустити блокування руху на кордоні 1856
Україна просить Польщу не допустити блокування руху на кордоні

Україна направила Польщі дипломатичну ноту з проханням не допустити блокування польськими перевізниками спільного кордону. 

Прохання обґрунтовують тим, що блокування кордону буде шкодити інтересам обох країн та негативно позначиться на торговельних відносинах. Про це заявив посол України в Польщі Василь Зварич, повідомляє Укрінформ.

За його словами, саме блокування польськими перевізниками руху товарів чи будь-яке його обмеження може завдати шкоди інтересам України і Польщі. Адже в умовах російської агресії навантаження на пункти пропуску збільшились, і такі дії польських перевізників є недоречними.

Зварич надіється, що польська влада зуміє досягти порозуміння з потенційними протестувальниками, щоб уникнути блокування кордону.

«Адже такі погрози протестувальників блокувати рух в пунктах пропуску зовсім не допомагають іміджу Польщі, а також тим польським підприємцям, які беруть участь чи мають намір брати участь у проєктах з відбудови України. Посольство і генеральне консульство України перебувають у постійному контакті з Мінінфраструктури Польщі та підкарпатським і люблінським воєводами. Крім того, посольство звернулося з офіційною нотою до МЗС Польщі з проханням вжити заходів для недопущення блокування чи обмеження руху через українсько-польський кордон», – сказав він.

Нагадаємо, за словами речника ДПСУ Андрія Демченкаукраїнці можуть натрапляти на труднощі при перетині кордону з Польщею після 3 листопада у зв'язку з проведенням страйку польських перевізників.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024