На кордоні більше не прийматимуть документи у додатку «Дія»

02 Листопада 2023, 09:45
На кордоні більше не прийматимуть документи у додатку «Дія» 2952
На кордоні більше не прийматимуть документи у додатку «Дія»

Державна прикордонна служба більше не прийматиме електронні документи у «Дії». Прикордонники стали дедалі частіше виявляти підробки документів у додатку.

Про це заявив начальник відділу організації прикордонного контролю штабу Західного регіонального управління Держприкордонслужби України Ігор Матвійчук, інформує Район.Закордон.

«Найчастіше підробні документи виявляють у чоловіків. Як приклад наводять випадок, коли чоловік стверджував, що він багатодітний батько, надавши три свідоцтва про народження дітей у додатку «Дія». Однак під час перевірки з'ясувалося, що людина намагалася ввести в оману співробітників ДПСУ, демонструючи фальшиві документи у підробленому додатку», зазначив начальник відділу.

Через таких порушників ухвалили рішення повернути перевірки паперових документів. При цьому прикордонники залишили послаблення на низку документів в електронному вигляді, які, як і раніше, можна показувати на кордоні.

Прикордонники приймають електронні документи, що підтверджують інвалідність громадян, які перетинають кордон.

Також українці можуть надати е-документ, який підтверджує статус пенсіонера, у тому числі електронне пенсійне посвідчення під час перетину кордону.

Паспорт у додатку «Дія» призначений виключно для ідентифікації особи, тому при собі потрібно мати й фізичний документ у вигляді пластикової картки або паперової книжечки, якщо ви збираєтеся виїжджати за територію України.

Нагадаємо, що у зв'язку з воєнним станом, який діє в Україні з початку повномасштабної війни, обмежено виїзд за кордон для чоловіків віком від 18 до 60 років.

Але є виключення. Зокрема, дозволяється виїзд у разі непридатності чоловіка до військової служби і його зняття з військового обліку.

Читайте також:  Торік майже 70 тисяч чоловіків призовного віку виїхали легально за кордон

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024