Чехія і Тайвань спільно відбудовуватимуть енергосистему України

13 Листопада 2023, 10:25
Чехія і Тайвань спільно відбудовуватимуть енергосистему України 321
Чехія і Тайвань спільно відбудовуватимуть енергосистему України

Чехія і Тайвань на минулому тижні підписали угоду про спільну роботу з відбудови енергосистеми України.

Зазначається, що країни домовилися про спільну роботу над відновленням водних та енергетичних систем України, повідомила агенція Reuters.

«Ми дуже раді, що Україну, яка захищає нас, разом із нами підтримує наш великий союзник і друг – Тайвань», – сказав уповноважений уряду Чехії з питань відновлення України Томаш Копєчний.

За словами заступника МЗС Тайваню Роя Лі заявив, його країна розширюватиме допомогу і в інших сферах, щоб сприяти відновленню нормального життя, «якщо Україна наблизиться до остаточної перемоги».

Раніше українські інженери пройшли спеціальний курс у Великій Британії, щоб навчитися захищати критичну інфраструктуру від атак російських безпілотників і ракет.

Навчання має покращити здатність України захищати свою критичну інфраструктуру від російських атак та навчить, як визначити найбільш вразливі елементи інфраструктури, потенційні відстані вибуху та вплив різної зброї та вибухових речовин, а також де найкраще розташувати фізичні та повітряні бар’єри, щоб допомогти захиститися від російських атак.

Нагадаємо, Міністерство оборони Чехії оприлюднило до того засекречений список військової техніки, яка була передана Україні. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024