Фінляндія направила військових до кордону з РФ через наплив мігрантів

19 Листопада 2023, 18:18
Фінляндія направила військових до кордону з РФ через наплив мігрантів 512
Фінляндія направила військових до кордону з РФ через наплив мігрантів

У Фінляндії на прикордонному пункті Вартіус, що біля кордону з РФ, починається зведення тимчасових огорож у прикордонній зоні, фінські Збройні сили надають допомогу прикордонникам.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Yle.

«У безпосередній близькості від шлагбаумів будуються захисні споруди, тобто тимчасові перепони на державному кордоні. Цей захід щодо забезпечення роботи прикордонного пункту», – розповів начальник прикордонного пункту, капітан Йоуко Кіннунен.

Керівництво фінської прикордонної служби повідомляє, що ніч на прикордонних станціях минула спокійно. У суботу притулок запросили 67 осіб.

Крім того, фінські прикордонники зазначають, що принаймні деякі з прохачів притулку були «виштовхнуті через кордон» проти їхньої волі.

Як сказав Кіннунен, люди, які вчора перейшли кордон, поводилися агресивно щодо російської прикордонної влади, коли їх «виштовхували від російського прикордонного посту в бік Фінляндії», а потім закрили за ними ворота, тож повернення на російську територію стало неможливим.

«Поведінка останньої групи, що складалася з 20 осіб, показала, що вони не хочуть в'їжджати до Фінляндії», – сказав Кіннунен.

За його словами, на кордоні також було чути гнівні вигуки щодо російських прикордонників.

Нагадаємо, 18 листопада Фінляндія закрила чотири пункти перетину кордону з Росією.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024