У Празі почав роботу «Паспортний сервіс» для українців

20 Листопада 2023, 18:25
У Празі почав роботу «Паспортний сервіс» для українців 922
У Празі почав роботу «Паспортний сервіс» для українців

Державне підприємство «Документ» відкрило в столиці Чеської Республіки новий центр «Паспортний сервіс», який зможе обслуговувати до 500 українців на день.

Церемонія відкриття відбулася 20 листопада, пише Укрінформ.

Директорка відокремленого підрозділу ДП «Документ» у ЧР Анастасія Кузмицька розповіла, що десять співробітників почали працювати в Чехії у березні 2023 року на мобільних комплексах – спеціально обладнаних автобусах, які працювали як пересувні станції. На початку було шість станцій, які оформили з того часу документи понад 27 тисячам громадян. З жовтня штат сервісу був збільшений до 26 людей, і відтепер вони обслуговуватимуть громадян в обладнаному приміщенні з 13 вікнами прийому та чотирма вікнами видачі документів, зокрема паспортів і водійських прав. Пропускна спроможність центру – до 500 людей на день.

Тимчасовий повірений у справах України в Чеській Республіці Віталій Усатий на церемонії відкриття висловив переконання, що центр, обладнаний за найсучаснішими стандартами, стане великими помічником у наданні якісних послуг громадянам України, яких наразі у ЧР понад пів мільйона.

Речник ДП «Документ» Володимир Поліщук нагадав оцінки верховного комісара ООН у справах біженців, згідно з якими понад 8 млн наших земляків змушені були шукати притулку за кордоном. За поданням Державної міграційної служби Кабінет міністрів України схвалив постанову, яка «започаткувала революційний проєкт – відкриття паспортних сервісів за кордоном».

Центр «Паспортний сервіс» у Празі працюватиме з понеділка до суботи з 9:00 до 18:00 без перерви. Він став 12-м подібним у Європі та другим за розміром після берлінського.

Читайте також: У Кракові відкрився «Паспортний сервіс» для українців

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024