Естонія може будь-якої миті закрити кордон з РФ

03 Грудня 2023, 15:09
Естонія 610
Естонія

 

 

Глава прикордонного управління Департаменту поліції та прикордонної охорони Естонії Єва Калмус закликала бути обережнішими з поїздками до Росії через Естонію, оскільки кордон може закритися будь-якої миті.

Про це Калмус сказала у коментарі YLE.

За її словами, КПП на кордоні Естонії можуть закрити протягом години після рішення уряду.

Як пише видання, Естонія залишається одним із найдоступніших варіантів потрапити в Росію або виїхати з РФ до Фінляндії після закриття східного кордону. Після рішення фінського уряду на пункті пропуску Нарва збільшилася кількість перетинів кордону.

Калмус заявила Yle, що пожвавлення спричинене трафіком із Фінляндії в Росію.

Наразі за тиждень кордон перетинають у середньому на тисячу громадян більше, ніж до рішення Фінляндії про закриття кордону. Це на 25% більше, ніж зазвичай.

Калмус розповіла, що Естонія може слідом за Фінляндією закрити свій пункт пропуску.

«Ми просимо не їздити в Росію. Ті, хто вже поїхав до РФ, можуть опинитися в глухому куті, коли повернутися буде дуже складно», — сказала представниця прикордонної служби Естонії.

Перед тим прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас підтвердила, що уряд країни шукає способи депортувати тих, хто отримає російське громадянство.

Раніше керівник прикордонної служби Естонії Вейко Коммусаар заявив, що уряд Естонії услід за Фінляндією може закрити прикордонні переходи на кордоні з Росією. Нагадаємо, 28 листопада уряд Фінляндії ухвалив рішення тимчасово закрити всі прикордонні переходи на кордоні з Росією.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024