Конгрес США не ухвалив допомогу Україні та пішов на зимові канікули

14 Грудня 2023, 18:10
Конгрес США 804
Конгрес США

Спікер Палати представників Майк Джонсон не підтримав пропозицію лідера демократів у Сенаті Чака Шумера щодо продовження на тиждень роботи обох палат Конгресу для ухвалення додаткового фінансування для України перед Різдвом.

Про це заявила на брифінгу речниця Білого дому Карін Жан-П'єр, повідомляє Цензор.НЕТ.

«Як ви чули вчора від президента, американський народ не відвертатиметься від України та її боротьби за свободу проти тиранії. Менше з тим спікер Джонсон сказав, що Палата представників завершить свою роботу завтра без узгодження питань кордону, без фінансування Ізраїлю, без фінансування нагальних потреб для України», – сказала вона.

Жан-П'єр додала, що такий крок тільки заохочує потенційних агресорів у глобальному масштабі, оскільки за діями американського Конгресу спостерігають у Москві, Пекіні та Тегерані.

«Республіканці з Палати представників не повинні повертатися додому на свята, коли потрібно зробити життєво важливі кроки для безпеки Сполучених Штатів і світу», – резюмувала вона.

Раніше кілька конгресменів заявили, що готові відмовитися від різдвяних канікул і наполягають на продовженні роботи Конгресу наступного тижня для вирішення питання допомоги Україні.

Лідер республіканців Мітч Макконнелл при цьому був переконаний, що до Різдва Конгрес не ухвалить допомоги Україні, навіть якщо дві партії зможуть знайти компроміс. 

Читайте також: Данія надасть Україні новий пакет допомоги на мільярд євро

 

 
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024