Литва наступного року планує підготувати 3,5 тисячі бійців ЗСУ

21 Грудня 2023, 09:45
Навчання військовослужбовців ЗСУ. Фото - АР 1398
Навчання військовослужбовців ЗСУ. Фото - АР

Цього року інструктори литовської армії підготували 2,9 тисячі українських військових. У наступному 2024  планують підготувати 3500 бійців.

Литва повідомляє, що українські солдати проходять навчання з використанням інфраструктури Збройних сил Литви і на спільних курсах із Великою Британією, Німеччиною та країнами Північної Європи, повідомляє LRT.

Згідно з програмами навчання, курси призначені для навчання українських військовослужбовців управлінню та обслуговуванню переданого озброєння, техніки, підготовки командирів різного рівня та військових спеціалістів у різних галузях.

У квітні литовські інструктори долучилися до місії військової допомоги Україні, де цьогоріч вони навчили 850 українських солдатів на 14 різних курсах у рамках багатонаціональної програми військової підготовки під керівництвом Німеччини.

Ініціатива Данії, Ісландії, Норвегії, Фінляндії, Швеції та Литви включала передачу знань інструкторів і надання необхідних інструментів для навчання, які після закінчення курсів були передані українським військовим.

Українські солдати пройшли курси міжнародного інструктора, керівника стрільби, оператора зенітної установки L70, інструктора з роботи військової поліції та особистого захисту, командира дивізії 120-мм мінометів, командира піхотної дивізії та багато інших курсів, необхідних Збройним силам України.

Нагадаємо, глава литовської держави Гітанас Науседа, перебуваючи в Києві, пообіцяв президенту Володимиру Зеленському підтримку до перемоги.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024