Польські перевізники продовжать блокаду КПП «Дорогуськ» на Різдво

23 Грудня 2023, 17:47
Польські перевізники продовжать блокаду КПП «Дорогуськ» на Різдво 648
Польські перевізники продовжать блокаду КПП «Дорогуськ» на Різдво

Польські перевізники на КПП «Дорогуськ» заявили, що блокуватимуть кордон з Україною і на Різдво, і пропускатимуть лише по одній комерційній вантажівці кожні три години замість трьох щогодини.

Про це заявила агентству Reuters Едита Озигала, один з лідерів протесту далекобійників у Дорогуську, пише «Європейська правда».

«Ми посилюємо протест, пропускаючи лише одну вантажівку кожні три години», – сказала вона, додавши, що перевезення гуманітарної допомоги та військової техніки не блокується.

Її заява прозвучала на тлі згоди польських фермерів, які блокують перехід «Медика-Шегині», призупинити свій протест від ранку 24 грудня. 

Цього тижня польські далекобійники після короткої перерви відновили блокаду КПП у Дорогуську. За даними Митної служби Польщі, в суботу очікування на переході становило 77 годин.

Також заблокованими польськими перевізниками залишаються прикордонні переходи в Гребенному та Корчовів, де блокувальники пропускають кілька автомобілів на годину.

Заступник міністра інфраструктури Польщі заявив у п'ятницю після зустрічі в Києві, що він сподівається, що протести перевізників на кордоні з Україною може завершитись до кінця року. 

У той же час представники Міністерства інфраструктури Польщі й українського Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури під час зустрічі в Києві у п’ятницю, 22 грудня, узгодили план дій для розблокування кордону.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024