Прикордонники підтвердили посилення контролю за виїздом чоловіків

01 Січня 2024, 11:10
Прикордонники підтвердили посилення контролю за виїздом чоловіків 20902
Прикордонники підтвердили посилення контролю за виїздом чоловіків

Через неодноразові підробки документів співробітники Державної прикордонної служби України можуть вимагати додаткові документи в чоловіків, яким дозволено перетинати кордон. 

Йдеться про витяг із протоколу ТЦК або запис про відстрочку в військовооблікових документах, повідомив речник ДПСУ Андрій Демченко у коментарі «Українській правді».

«Зважаючи, що ми неодноразово виявляли підробки документів, пов’язаних з багатодітством, наші інспектори можуть перевіряти цю умову виїзду чоловіків, зокрема, і за документами з територіальних центрів комплектування. Це можуть бути витяг з протоколу ТЦК про прийняте рішення про відстрочку, або запис про відстрочку в військовооблікових документах», – повідомив речник ДПСУ.

Нагадаємо, в соціальних мережах в останні дні минулого року почали активно поширювати інформацію про те, що українських чоловіків, зокрема інвалідів 3 групи та багатодітних, перестали випускати за кордон без довідки від ТЦК. На одному із поширених записів, зокрема, йшлося про те, що багатодітного батька не випустили без довідки від ТЦК попри те, що раніше він вже неодноразово перетинав кордон. 

У Державній прикордонній службі України запевнили, що правила перетину кордонів для людей із інвалідністю третьої групи не змінювалися, попри чутки у соцмережах.

 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024