Зеленський і вілла Геббельса: Росія поширює новий фейк

05 Січня 2024, 14:35
Росія поширює новий фейк 1636
Росія поширює новий фейк

В Росії з реактивною швидкістю поширюють новий фейк про президента України Зеленського.

Цього разу розповідають про те, що президент нібито придбав віллу рейхміністра Йозефа Геббельса. Про це повідомляє Район.Закордон з посиланням на Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Посольство Росії у Південно-Африканській республіці заявило про те, що президент нібито придбав віллу міністра пропаганди Третього Рейху Йозефа Геббельса за 8 мільйонів євро.

Першоджерелом стало відео нібито колишньої співробітниці компанії з управління муніципальною нерухомістю ВІМ Сабін Мелс, яка стверджувала про те, що у жовтні 2023-го віллу придбала офшорна компанія Film Heritage Inc, яка пов'язана з Володимиром Зеленським.

«Насправді Сабін Мелс ніколи не працювала у фірмі ВІМ і «абсолютно випадково» говорить з російським акцентом», – пише SPRAVDI.

Вілла Гебельса насправді не продана й не була виставлена на продаж.  Муніципалітет остерігається продавати нерухомість, аби вона не опинилася в руках ультраправих діячів.

Нагадаємо, нещодавно російські пропагандисти поширювали фейк про «ураження бункера», у якому перебував заступник головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024