Вагнерівці почали тренувати військовослужбовців у Білорусі, – Гаюн

09 Січня 2024, 13:30
Вагнерівці почали тренувати військовослужбовців у Білорусі 3346
Вагнерівці почали тренувати військовослужбовців у Білорусі

Механізований батальйон 6-ї бригади ЗС РБ почав тренуватися з найманцями ПВК «Вагнера».

8 січня одна з військових частин 6-ї механізованої бригади вибула на полігон для проведення спільної підготовки з найманцями. Про це, посилаючись на інформацію Західного оперативного командування, написав «Білоруський Гаюн».

На полігон підрозділ висунув у повному складі на штатній техніці. Найімовірніше, йдеться про 202-й окремий механізований батальйон бригади, який у грудні 2021 року був переозброєний на БТР-82А.

Батальйон вирушив на полігон у складі військового ешелону. Наголошувалося, що навчання проводитиметься на одному з полігонів Західного оперативного командування. Йдеться про загальновійськовий полігон «Обуз-Лісновський».

«Загалом навчання цілого батальйону ЗС РБ може свідчити про зміну парадигми, коли найманці навчали переважно військовослужбовців внутрішніх військ. У Білорусі залишилася незначна кількість найманців, які виступають інструкторами у силових структурах. Не можна виключати, що найближчим часом активізується навчання найманцями й інших підрозділів ЗС РБ», йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці 2023 року у Білорусі у таборі ПВК «Вагнера» в районі населеного пункту Ціль зафіксували зменшення кількості техніки. За листопад-грудень кількість техніки скоротилась майже на третину,

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024