Волинські прикордонники торік не пропустили через кордон майже шість тисяч осіб

09 Січня 2024, 16:45
Волинські прикордонники торік не пропустили через кордон майже шість тисяч осіб 1510
Волинські прикордонники торік не пропустили через кордон майже шість тисяч осіб

Прикордонники Волинського загону продовжують протидіяти протиправній діяльності на державному кордоні, а також підсумовують показники служби за рік.

Так, торік охоронці кордону затримали майже 600 порушників законодавства з прикордонних питань, виявили 105 одиниць зброї, 100 боєприпасів та понад 19 кілограмів наркотичних речовин, інформують на сторінці Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон у фейсбуці.

Охоронці кордону у минулому 2023 році припинили п'ять спроб незаконного переміщення товарів поза пунктами пропуску, затримали 27 осіб за спробу перетину кордону на «зеленій» ділянці.

Торік кордон у межах Волинської області перетнули майже 3,6 мільйона осіб та понад 800 тисяч транспортних засобів.

З різних причин прикордонники Волинського загону не пропустили через державний рубіж майже 6 тисяч осіб. 

Під час прикордонного контролю інспектори виявили 250 документів, які містили ознаки підробки. Найчастіше підробляли військово-облікові документи та довідки про перебування особи на консульському обліку. Дві особи спробували перетнути українсько-польський кордон шляхом уникнення прикордонного контролю, сховавшись в купе пасажирського потягу та кабіні вантажівки.

Дискредитовано ряд протиправних угрупувань, які спеціалізуються на контрабанді тютюнових виробів з використанням безпілотних літальних апаратів. В результаті оперативної протидії примусово приземлено 3 квадрокоптери з цигарками, в рамках проведення слідчих дій вилучено 9 безпілотників різних типів, комплектуючі для їх запуску та цигарки.

Торік прикордонники задокументували тринадцять спроб надання подорожніми неправомірної вигоди за безперешкодний пропуск через кордон.

Нагадаємо, прикордонники пояснили, що посилення контролю на кордоні України пов'язане з виявленням близько 3 тисяч сфальшованих документів за минулий рік. 

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024