З початку вторгнення більш як три тисячі українців отримали допомогу в лікарнях ЄС

15 Січня 2024, 18:30
Більш як три тисячі українців отримали допомогу в лікарнях ЄС. Фото - МОЗ 582
Більш як три тисячі українців отримали допомогу в лікарнях ЄС. Фото - МОЗ

Більш як 3000 пацієнтів з України, які мають важкі хронічні захворювання або були поранені, отримали медичну допомогу в країнах ЄС за час з початку російського вторгнення.

Таку інформацію оприлюднили на сайті Європейської комісії.

«Європейський Союз здійснював регулярну медичну евакуацію українських пацієнтів, які мали хронічні хвороби або були поранені в ході російської агресивної війни проти країни. На сьогодні понад 3000 українських пацієнтів були перевезені для отримання спеціалізованої допомоги у лікарнях по всій Європі через Механізм цивільного захисту ЄС», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, українські пацієнти отримали необхідне лікування у медичних закладах 22 країн: Австрії, Бельгії, Хорватії, Чеської Республіки, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Угорщини, Ірландії, Італії, Литви, Люксембургу, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Португалії, Румунії, Словенії, Іспанії та Швеції.

Евакуація українських пацієнтів відбувалася через європейський медичний хаб у польському місті Ряшів, де люди отримували цілодобовий медичний нагляд перед подальшою подорожжю до згаданих європейських країн.

Нагадаємо, цьогоріч українських пацієнтів прийняли на лікування у 30 країнах світу, серед яких не лише країни Європи, але й США, Мексика та Японія

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024