Між Україною та Польщею з’являться чотири нові пункти пропуску

22 Січня 2024, 19:20
Туск і Шмигаль. Фото - https://t.me/Denys_Smyhal 2792
Туск і Шмигаль. Фото - https://t.me/Denys_Smyhal

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль обговорив із прем'єром Польщі Дональдом Туском створення ще чотирьох нових пунктів пропуску між країнами.

Про це очільник українського уряду повідомив під час спільного брифінгу з Туском в Києві, інформує Район.Закордон.

Шмигаль заявив, що уряд та Україна залишаються відданими прагненню у розбудові прикордонної інфраструктури та логістики.

«Україна запропонувала механізм верифікації експорту агропродукції відповідно до рішення Єврокомісії. Цей механізм уже ефективно працює з Румунією і Болгарією, і ми пропонуємо його використовувати в наших взаємовигідних відносинах. Серед іншого, ми проговорили запровадження спільного прикордонного контролю та модернізацію пунктів пропуску. Маємо амбіцію створити ще чотири нові пункти пропуску на додачу до вже наявних 14», – заявив прем’єр-міністр України. 

Денис Шмигаль також запропонував польському бізнесу долучатися до будівництва автобану Краковець – Львів – Броди – Рівне на концесійних умовах. Дональд Туск зі свого боку підтримав цю ініціативу.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск приїхав до України. Це перший візит Туска у Київ, відколи він очолив уряд у грудні 2023 року. 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024