Акція «Radarom!» у Литві вже зібрала перший мільйон євро для України

29 Січня 2024, 11:10
Організатори акції. Фото - E. Blaževič 497
Організатори акції. Фото - E. Blaževič

Під час благодійної кампанії «Radarom!», яка в середу розпочалася в Литві, вже зібрали понад 1 млн євро на купівлю українським військовим обладнання литовського виробництва.

Зазначається, що ці кошти були зібрані станом на ранок 28 січня. На них можна придбати 133 «комплекти безпеки» військовослужбовців ЗСУ, повідомляє один із учасників акції литовський мовник LRT.

Кожен комплект вартістю 7,5 тис. євро складається з монокуляра нічного бачення, лазерного прицілу та індивідуального антидронового комплексу. Устаткування виготовлене у Литві компаніями «Brolis Semiconductors» та «NT Service».

Збір коштів започаткували LRT, Laisvės TV, організації Blue/Yellow, Stiprūs kartu та журналістка Ріта Мілюте.

Організатори звертають увагу, що пожертви у рамках кампанії приймаються до 24 лютого. Зателефонувавши за коротким номером 1485, можна пожертвувати 5 євро. Пожертвувати кошти можна також завітавши на спеціальний сайт radarom.lt, де є можливість оформити банківський переказ, обов'язково вказавши мету переказу – «radarom». Крім того, переказати гроші можна також у системі електронних платежів Paypal: [email protected].

Нагадаємо, Україна і Литва домовились про спільне виробництво засобів оборони, зокрема, засобів боротьби з дронами.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024