Норвегія посилює правила для українських біженців

30 Січня 2024, 15:35
Норвегія посилює правила для українських біженців 2919
Норвегія посилює правила для українських біженців

Норвезький уряд ухвалив 29 січня нові заходи для контролю за прибулими з України.

Такі нововведення покликані зменшити кількість українських біженців, оскільки країна стикається з обмеженими ресурсами для надання допомоги, йдеться на сайті уряду.

 Пропозиції, представлені міністеркою праці і соціальної інтеграції Тоньє Бренна та міністеркою юстиції Емілі Мель, передбачають зменшення фінансової допомоги для українських біженців у Норвегії, зокрема тим, хто проживає в приватних помешканнях, а не в центрах надання притулку.

Відтепер українці, які живуть у приватних помешканнях, більше не отримуватимуть фінансові виплати.

Для отримання одноразової грошової допомоги (наразі це майже 93 тисячі крон, або 8200 євро) треба перебувати в Норвегії мінімум рік. Також буде скорочена початкова допомога для пар з України без дітей приблизно на 6000 норвезьких крон на місяць.

Норвезький уряд також хоче прив’язати надання певних соцвиплат і послуг українським біженцям із перебуванням у країні, але ці положення ще будуть обговорюватись.

Крім того, пропонують заохочувати біженців з України, які відвідують імміграційні курси в Норвегії, активніше шукати роботу чи підробіток.

Як пояснила Емілі Мель, ці заходи потрібні для контролю кількості прибулих до Норвегії, на яку припадає понад половина українських біженців з-поміж усіх нордичних країн.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024