Дуда засумнівався у можливості деокупації Криму, посол України відреагував на його слова

03 Лютого 2024, 14:22
Анджей Дуда 3903
Анджей Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда висловив сумніви, що Україна зможе деокупувати Крим. На це український посол заявив, що повернення півострова є спільним завданням і обов’язком разом з вільним світом.

Відповідну заяву Дуда зробив в інтерв’ю Kanal Zero.

Президент Польщі Анджей Дуда сказав, що не впевнений у можливості деокупації Криму, при цьому він вірить у повернення Україні Донецька та Луганська. Він зазначив, що півострів «є особливим місцем», у тому числі й з історичних причин.

«Бо насправді, якщо ми подивимося історично, він знаходився в руках Росії більшу частину часу», – додав польський президент.

На такі слова відреагував посол України в Польщі Василь Зварич. Він написав, що Крим залишиться українським, а його повернення є спільним завданням і обов’язком разом з вільним світом.

 

«Міжнародне право – це основа. Тимчасова окупація Росією Криму є воєнним злочином, за який вона буде покарана. Деокупація Криму є нашим спільним завданням і обов’язком разом з вільним світом. Без сумніву, ми це зробимо. Віримо у це і працюємо разом», – йдеться у дописі.

Згодом польський міністр закордонних справ Радослав Сікорський підкреслив, що Польща визнає незалежність України в її міжнародно встановлених кордонах.

«Польща визнає незалежність України в межах її міжнародно визнаних кордонів, які були неодноразово підтверджені російською федерацією: починаючи з Договору від 19 листопада 1990 року, Будапештського меморандуму від 5 грудня 1994 року та Договору про кордон від 28 січня 2003 року», – написав він.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024