Уряд Бельгії ініціював випуск боргових зобов’язань, які залучатимуть кошти для відновлення України

04 Лютого 2024, 11:25
Бельгія 309
Бельгія

Бельгія пропонує використовувати заморожені російські активи як заставу для випуску боргових зобов’язань для відновлення України.

Про це пише Financial Times.

«Уряди західних країн розробляють плани з випуску боргових зобов’язань для фінансування України, використовуючи російські активи як гаранта погашення боргу, що змусить Москву почати платити за своє вторгнення», – йдеться в повідомлення.

Зокрема, уряд Бельгії  ініціював випуск боргових зобов'язань, які залучатимуть кошти для відновлення України. Російські активи будуть використані для погашення боргу. Відповідні плани вже розповсюджені серед країн G7.

Передбачається, що у разі відмови РФ сплачувати борг коаліція країн-союзників України почне вилучати заморожені активи. Стверджується, що це допоможе обійти деякі юридичні перешкоди для конфіскації російських коштів.

«Серед іншого, це дозволить відкласти питання про те, що станеться з суверенними російськими активами, хоча їх буде використано як заставу», – розповіло джерело FT, обізнане в переговорах з цього питання.

Чиновники з двох країн G7 заявили, що наразі це є основним варіантом розблокування заморожених коштів для України.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024