Польська санінспекція перевірятиме на кордоні український цукор

06 Лютого 2024, 09:50
Польська санінспекція перевірятиме на кордоні український цукор 1530
Польська санінспекція перевірятиме на кордоні український цукор

Санітарна інспекція Польщі контролюватиме цукор, який завозять з України. Також поляки підрахують кількість цукру, який доставили з України від початку року. 

Потому рекомендуватимуть зменшити кількість імпорту цукру з України. Про це 5 лютого повідомив заступник міністра сільського господарства Міхал Колодзєйчак на пресконференції в Любліні, пише RFM24.

Урядовець звернувся до Міністерства охорони здоров’я з проханням, щоб санепідемстанція здійснювала повний нагляд за кожною партією цукру, що надходить до Польщі. У 2011 році цукор виключили з санітарних перевірок.

Колодзєйчак зазначив, що цукор допускається до обігу просто на підставі українських документів, яким він особисто не довіряє. 

«Я знаю, що ті, хто можуть ввозити цей цукор, можуть ухилятися від певних процедур», зазначив Колодзєйчак і згадав свої враження від перебування на кордоні. 

 

Наразі триває підрахунок кількості цукру, який ввезли до Польщі з 1 січня. Урядовець заявив, що після завершення обчислень звернеться до уряду з проханням обмежити потік цукру. 

«Вже зараз я знаю, що звертатимуся до прем'єра Дональда Туска і міністра сільського господарства Чеслава Секерського з проханням обмежити потік цукру, якого вже дуже багато у Польщі», заявив Колодзейчак.

Люблінський воєвода Кшиштоф Коморовський повідомив на пресконференції, що для стримування неконтрольованого потоку агропродовольчих товарів на кордоні збільшили кількість перевірок, інтенсивність документального аналізу, обмін інформацією між установами.

Нагадаємо, об’єднання польських виробників цукрового буряка звернулися до нового міністра сільського господарства з проханням заборонити імпорт до Польщі українського цукру, тому що це загроза для їхнього бізнесу.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024