Хто цей Карлсон, який взяв інтерв'ю в диктатора Путіна

08 Лютого 2024, 10:25
Такер Карлсон. Фото з відкритих джерел 3395
Такер Карлсон. Фото з відкритих джерел

Скандально відомий колишній ведучий Fox News Такер Карлсон приїхав до Москви і взяв інтерв’ю у президента РФ Путіна.

Про це сам Карлсон заявив у своєму кількахвилинному відео, опублікованому в соцмережі X (Twitter).

1 лютого Карлсон прилетів до Москви зі Стамбула. За час перебування американця у столиці РФ, державні ЗМІ та пропагандистські канали країни-агресорки згадали американця понад 2 тисячі разів. Російська пропаганда стежила за кожним його кроком.

Згодом стало відомо, що відомий американський пропагандист візьме інтерв'ю у Путіна. 

«Ми тут не тому, що любимо Володимира Путіна, ми тут тому, що любимо Сполучені Штати й хочемо залишатися квітучими та вільними», – сказав журналіст. За його словами, в Україні йде війна, яка змінила світ, а американці про неї знають замало.

Карлсон став першим західним журналістом, який узяв інтерв'ю у диктатора Путіна після початку повномасштабної російської агресії проти України. Про те, що інтерв’ю між Путіним і Карлсоном уже зняли, заявив Олексій Венедиктов, колишній головний редактор радіостанції Ехо Москви та речник Кремля Пєсков. 

Американський пропагандист, якого ще називають «американським Соловйовим», через його проросійську пропагандистську риторику, вже назвав дату виходу його інтерв'ю з російським диктатором. Про це він написав на своїй сторінці в Instagram.

Карлсон заявив, що готувався до інтерв’ю протягом кількох місяців. Воно вийде на його сайті, а американський мільярдер Ілон Маск, нібито пообіцяв не блокувати інтерв’ю з Путіним у соцмережі Х.

Такер Карлсон також заявив, що нібито звернувся з проханням про інтерв’ю до президента України Володимира Зеленського.

Хто ж цей Карлсон?

Карлсон був ведучим програми Tucker Carlson Tonight на телеканалі Fox News з 2016 до 2023 року. У 2023 році його звільнили без офіційного пояснення причин. Після цього Карлсон запустив власне шоу в соцмережі X (Twitter).

Карлсона неодноразово звинувачували в тому, що він повторює риторику Кремля у зв’язку з війною Росії проти України. Він підтримував диктатора Путіна і критикував президента Зеленського. 

До того ж американський телеканал CNN називав Карлсона одним із ведучих, який активно поширює на широку аудиторію інформацію про теорії змови. Серед таких конспірологій були ідеї Карлсона про результати виборів у США та пандемію коронавірусу.

У листопаді 2023 року колишній президент США Дональд Трамп заявив, що розглядає кандидатуру Карлсона на місце віцепрезидента Штатів, якщо виграє на виборах у 2024 році.

Реакція Білого дому

Координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що президент РФ Путін показав вже свою жорстокість, тому інтерв'ю колишнього ведучого Fox News Такера Карлсона вважає непотрібним.

Про це він заявив на брифінгу.

«Я вважаю, що це досить очевидно – всім повинно бути дуже очевидно, що Путін зробив в Україні, і абсолютно фальшиві та смішні причини, якими він намагався це виправдати», – сказав Кірбі.

Натомість в Європейському Союзі пропонують ввести санкції проти колишнього ведучого Fox News Карлсона через інтерв’ю з президентом РФ.

Нагадаємо, восени минулого року Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) прийняла резолюцію, яка визнає президента Росії Володимира Путіна диктатором, а країну-агресора - диктатурою.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024