Страйк у відповідь: українські перевізники розпочинають власну акцію протесту біля кордону із Польщею

14 Лютого 2024, 17:45
Протест українських перевізників. Фото з архіву 1285
Протест українських перевізників. Фото з архіву

Ініціювали мирний протест представники української громадської організації «Перевізники західного регіону».

Українські перевізники вимагають рівних умов економічної співпраці й у відповідь на польські протести анонсують проведення мирної акції в пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ», повідомляє Район.Закордон.

«Українці щодня виборюють право на життя у вільному демократичному світі, захищаючись від ворога, через що українська економіка майже знищена. Нині ж українці повинні захищатися ще й від свавілля польських фермерів, які блокують нашу співпрацю з ЄС та підбурюють до цього інші країни. Вони переконані, що діють лише у власних інтересах й стверджують, що війна в Україні їх не стосується. Втім, як стверджують й чимало європейських політиків, якщо впаде Україна, війна буде на східних кордонах Європейського союзу, зокрема в Польщі. Українські міжнародні перевізники, які є рушієм економіки, більше не можуть бути осторонь. Тому ГО «Перевізники західного регіону» вимагає рівних умов економічної співпраці й у відповідь на польські протести анонсує проведення мирної акції в пункті пропуску «Ягодин-Дорогуськ», яка розпочнеться 15 лютого 2024 року о 9:00 ранку», зазначає у своєму зверненні керівник ГО Віталій Коценко.

Кажуть, таким чином вони хочуть звернути увагу всієї європейської бізнес-спільноти на знищення української економіки через перекриття пунктів пропуску. 

Нагадаємо, наразі відомо, що польські фермери заблокували п’ять пунктів пропуску на кордоні з Україною. Також польські фермери заявили, що у вівторок, 20 лютого, заблокують усі прикордонні пункти пропуску з Україною.  Кажуть, що блокуватимуть також підʼїзди до залізничних станцій і морських портів.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024