Системи ППО, дрони та F-16: результати засідання у форматі «Рамштайн»

15 Лютого 2024, 08:25
Під час зустрічі контактної групи з оборони України в форматі «Рамштайн». Фото - Рустем Умєров. 676
Під час зустрічі контактної групи з оборони України в форматі «Рамштайн». Фото - Рустем Умєров.

Міністр оборони Рустем Умєров розповів про результати зустрічі контактної групи з оборони України в форматі «Рамштайн».

Про підсумки урядовець написав у Фейсбуці, передає Район.Закордон.

«ППО. Посилюємо нашу протиповітряну оборону, як системами, так і ракетами до них. Офіційно почала роботу коаліція Коаліції інтегрованої протиповітряної та протиракетної оборони. 15 країн вже приєднались», – повідомив міністр і висловив подяку за лідерство в цьому питанні Німеччині, Франції та США.

Щодо артилерійських систем і снарядів, зокрема їх спільного виробництва, за словами очільника Міноборони, робота триває, уже є результати.

У межах домовленостей із партнерами щодо передачі Україні літаків F-16 усе йде за графіком.

«Дрони. Буде більше. Посилюємо взаємодію з партнерами в питанні безпілотних систем. Сьогодні офіційно запустили роботу Коаліції дронів. Вже вісім країн приєднались – Швеція, Британія, Данія, Німеччина, Литва, Естонія, Нідерланди, Латвія», – зазначив Умєров і подякував Латвії за лідерство в цьому напрямі.

До коаліції з розмінування, за словами міністра, офіційно долучилися вже 20 країн.

Окремо глава оборонного відомства висловив вдячність Сполученим Штатам Америки та своєму американському колезі Ллойду Остіну, який головував на засіданні.

Нагадаємо, від початку російської війни проти України НАТО та країни-союзниці надають Україні політичну та практичну військову допомогу, включаючи поставки зброї, боєприпасів, запасних частин та іншого військового обладнання. Головним координаційним інструментом для таких зусиль є Контактна група з оборони України «Рамштайн», яка проводиться за лідерства США та за участю більше як 50 країн Альянсу та країн-партнерів.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024