Українські перевізники скаржаться на безлад на кордоні з польської сторони

16 Лютого 2024, 20:15
Українські перевізники скаржаться на безлад на кордоні з польської сторони 1349
Українські перевізники скаржаться на безлад на кордоні з польської сторони

Українські перевізники скаржаться на польську компанію з вантажних перевезень «Angela», яка зареєстрована в Києві.

Перевізники, що працюють на цю фірму, на території Польщі об'їжджають загальну чергу, затримуючи українських водіїв із товарами, що швидко псуються, розповіли «Район. Закордон» активісти ГО «Перевізники західного регіону».

Так активісти спіймали «на гарячому» декілька автомобілів, які ще 13 лютого були завантажені в Норвегії рибними продуктами, а в Італії свіжими овочами та, буквально за три дні після завантаження у віддалених країнах, успішно в'їхали до України. При цьому пройшовши всі необхідні митні процедури на кордоні, що фактично нереально для українських перевізників, які змушені з товарами, що швидко псуються, стояти в черзі понад тиждень.

«Таке швидке проходження кордону водіями цієї компанії можливе завдяки тому, що вони об'їжджають загальну чергу найближчими населеними пунктами, де заборонений рух вантажівок. І тоді вони безперешкодно виїжджають вже перед самим КПП «Дорогуськ».

Так само роблять і польські водії, на що польська поліція просто закриває очі. При цьому водіїв українських транспортних компаній змушують ставати у кінець майже 20-кілометрової черги», повідомили в організації «Перевізники західного регіону», яка влаштувала акцію протесту в Ягодині.

Нагадаємо, нині триває мирна акція протесту українських перевізників «Україна=Польща» поблизу пункту пропуску «Ягодин». Її ініціатори — представники української громадської організації «Перевізники західного регіону». У перший день участь у мирному протесті взяли близько пів сотні людей, кілька десятків транспортних засобів.

16 лютого на під'їзді до кордону з Україною польські протестувальники розвернули вантажівку з авто, яке призначене для військових ЗСУ.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024