Серед польських протестувальників помітили плакат в підтримку РФ: поліція і влада відреагували

21 Лютого 2024, 08:50
Польські фермери підняли плакат в підтримку РФ.  Фото - Wyborcza.pl 612
Польські фермери підняли плакат в підтримку РФ. Фото - Wyborcza.pl

В Польщі вже відреагували на провокативні заяви польських фермерів, в яких ті закликають диктатора Путіна «навести порядок в Україні і Брюсселі».

Про це повідомляє Район.Закордон з посиланням на дописи в соцмережі Х глави МВС Польщі Марчіна Кервінського та представників поліції Польщі.

Польські фермери 20 лютого в черговий раз блокували кордон з Україною з банерами та плакатами. На одному з таких банерів був скандальний заклик до російського диктатора Путіна «навести порядок в Україні та Брюсселі». Поруч з ним був прикріплений прапор СРСР.

При цьому організатори протестів заявили, що кожен з учасників сам несе відповідальність за те, що написано на їх плакатах.

Поліція написала, що «немає згоди на порушення закону і розпалювання ворожнечі». Правоохоронці також додали, що разом з прокуратурою вже займаються цим випадком.

Глава МВС Польщі Марчін Кервінський підтвердив, що проти автора плаката будуть вжиті заходи.

«Поліція та прокуратура проводять дії проти його автора. Згоди на такі злочинні дії не буде», – написав він у соцмережі Х.

Нагадаємо, польські фермери вранці 20 лютого посилили протести поблизу ПП «Медика-Шегині». Мітингувальники перекрили залізницю. До того ж вони розсипали збіжжя з вантажного вагону на колії

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024