До Києва прибули світові лідери до других роковин повномасштабної війни

24 Лютого 2024, 14:00
Борис Джонсон і Зеленський 1785
Борис Джонсон і Зеленський

 24 лютого, до Києва приїхали колишні прем'єр-міністри Британії та Швеції, президентка Єврокомісії, прем'єри Італії, Канади та Бельгії, щоб показати свою солідарність у другу річницю повномасштабного вторгнення

Про це пише Reuters.

Глава уряду Італії Джорджія Мелоні, прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо та прем'єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо разом прибули до Києва залізницею із Польщі.

«Пізніше того ж дня Мелоні має провести відеоконференцію з Києва, в якій візьмуть участь лідери провідних демократій Великої сімки, а президент України Володимир Зеленський буде запрошений приєднатися до дискусії», - пише Reuters.

Також у столицю прибув колишній прем'єр-міністр Швеції Карл Більдт.

«Рано вранці прибуття до Києва. У цей день два роки тому Путін розпочав тотальну війну за завоювання країни, але Україна досі стоїть і мужньо захищається», - написав Більдт.

Водночас до Києва приїхав колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон: 

«У цю похмуру другу річницю вторгнення Путіна для мене велика честь бути тут, в Україні. З їхньою незламною мужністю я не сумніваюся, що українці переможуть і витіснять сили Путіна - за умови, що ми надамо їм військову, політичну та економічну допомогу, якої вони потребують».

Нагадаємо, раніше ми писали, що у Київ до других роковин повномасштабного вторгнення приїхала Урсула фон дер Ляєн

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив, що фон дер Ляєн передала 50 позашляховиків правоохоронцям, які несуть службу на прифронтових територіях. Зустріч відбулась на Софіївській площі у Києві.

«Правоохоронці, які несуть службу на прифронтових територіях, отримали 50 позашляховиків. Вони сприятимуть у проведенні стабілізаційних заходів та фіксації воєнних злочинів. 30 з цих автомобілів надані Національній поліції України і вже завтра будуть доправлені на деокуповані території. Дякую Президентці Єврокомісії за підтримку та допомогу. За те, що ви поруч у цей важливий для українців день – другу річницю сміливості, боротьби та незламності», - написав Клименко.

24 лютого у Гостомелі президент України Володимир Зеленський провів спільну конференцію з Урсулою фон дер Ляєн, Джорджією Мелоні, Джастіном Трюдо та Александром Де Кроо.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024