Гуманітарна допомога та проєкти USAID опинились під загрозою через відсутність фінансування

26 Лютого 2024, 10:05
Гуманітарна допомога та проекти USAID 749
Гуманітарна допомога та проекти USAID

Проєкти, які реалізовувало американське Агентство з міжнародного розвитку (USAID) в Україні, опинилися під загрозою.

 І все це через труднощі зі схваленням Конгресом США додаткової допомоги для України, заявила адміністраторка Агентства Саманта Пауер, пише Голос Америки.

Як повідомляється, USAID зробило довгострокові інвестиції, «які ще довгий час приноситимуть дивіденди», зокрема, в інтеграцію українських залізниць у європейську систему та сільське господарство, щоб українські фермери могли продовжити працювати, попри руйнування, яких завдають їм постійні російській обстріли.

Проте усі програми USAID нині під загрозою. Це пов’язане з відсутністю фінансування з боку Конгресу США.

«Це все – в інтересах України та в інтересах США, тому що з часом це означатиме менше прямої бюджетної підтримки, більше податкових надходжень, і це в інтересах США, тому що справді вразливим країнам потрібно буде менше гуманітарної допомоги», – пояснила вона.

Пауер також зауважила, що загроза нависла і над гуманітарними програмами в Україні, що спрямовані на найвразливіші групи населення – людей, які втратили своє житло, жінок з дітьми та осіб, що страждають від посттравматичних розладів. Разом з тим, вона наголосила, що в обох палатах Конгресу є «велика більшість», яка готова підтримати додаткове фінансування для України.

Нагадаємо, згідно з даними Агентства, від початку широкомасштабної війни 24 лютого 2022 року, USAID надало 9,88 млрд доларів на програми розвитку та гуманітарну допомогу.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024