Міністр Кубраков порівняв висипання українського зерна з «російською гібридною війною»

26 Лютого 2024, 15:10
Висипане українське зерно. Фото з відкритих джерел 397
Висипане українське зерно. Фото з відкритих джерел

Причетні до нещодавнього інциденту з українським зерном у польському Бидгощі мають бути найдені і покарані. 

Водночас такі відео та коментарі «мають схожість з російською гібридною війною», сказав міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, пише Район.Закордон з посиланням на його допис у соцмережі Х.

«Ті, хто пошкодив українське зерно, мають бути знайдені, нейтралізовані та покарані. У цьому зацікавлені дві дружні цивілізовані європейські держави. Подібні заплановані демонстраційні відеоролики та коментарі мають схожість з російською гібридною війною», – заявив Кубраков і додав, що посольство надіслало ноту з вимогою знайти та покарати винних.

Міністр також повідомив, що поліція вже зробила процесуальні дії на місці. Справою займається комісаріат поліції у Бидгощі. В Україні тримають це під контролем.

Нагадаємо, 25 лютого на станції Котомеж поляки розсипали українську агропродукцію з 8 напіввагонів. Це 160 тонн зерна. Вантаж прямував транзитом до порту Гданськ, звідки направлявся до інших країн світу. Це четвертий випадок вандалізму на польських залізничних станціях. 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024