Литва готова прийняти на реабілітацію понад тисячу постраждалих від війни українців

28 Лютого 2024, 11:10
Литва готова прийняти на реабілітацію понад тисячу постраждалих від війни українців 448
Литва готова прийняти на реабілітацію понад тисячу постраждалих від війни українців

Литва готова прийняти на лікування 400 українців та забезпечити реабілітацію 1200 наших громадян, які постраждали від збройної агресії Російської Федерації.

Про це заявила заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк, повідомила на своїй сторінці у фейсбуці.

«Медична система Литви готова приймати більше українців та задовольняти усі заявки на реабілітацію. Про це ми говорили з міністром охорони здоров’я Литви Арунасом Дулкісом на зустрічі у Вільнюсі», – зазначила вона.

Кондратюк також повідомила, що Міністерство охорони здоров'я Литви спільно з МЗС Литви планують реалізувати проєкт створення реабілітаційних центрів в Україні.

Віцеспікер подякувала Литві за прийом на лікування та реабілітацію українців, ветеранів і ветеранок. За її словами, у 2023 році в лікувальних закладах країни реабілітацію пройшов 81 українець, який постраждав від збройної агресії РФ.

«Заплановане подальше лікування для 400 осіб та реабілітація для 1200 осіб», – повідомила Кондратюк.

Вона наголосила, що Україна потребує підтримки Литви в підготовці більшої кількості реабілітологів та у розробці програм психологічної підтримки, особливо для дітей.

«Кожне врятоване життя є важливим кроком до перемоги України у війні. Допомога, яку надає МОЗ Литви, наближає нас до цього дня», – розповіла заступниця голови ВР.

Нагадаємо, Литва в січні схвалила пакет довгострокової військової допомоги Україні на суму 200 млн євро. 

 

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024