Молдова продовжила тимчасовий захист для українців

28 Лютого 2024, 15:55
Молдова продовжила тимчасовий захист для українців 275
Молдова продовжила тимчасовий захист для українців

Молдова продовжила дію тимчасового захисту на території країни для українців. Термін дії захисту продовжено ще на рік.

Про це повідомляє Район.Закордон із посиланням на пресслужбу уряду Молдови.

«Строк надання тимчасового захисту переміщеним особам з України буде подовжено ще на один рік, починаючи з 1 березня 2024 року і закінчуючи 1 березня 2025 року», – йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що захист буде автоматично продовжено, як і термін дії документа, що посвідчує особу одержувача.

Особи, які користуються тимчасовим захистом у Молдові, матимуть право працювати на території країни без отримання права на тимчасове проживання з метою працевлаштування, за умови, що вони зареєстровані в територіальному підрозділі Національного агентства із зайнятості, в радіусі якого вони проживають.

Наразі на території Молдови перебувають понад 116 тисяч переміщених осіб з України. Майже 39 тисяч із них пройшли попередню реєстрацію для отримання тимчасового захисту, а понад 30 тисяч уже отримали документи, що засвідчують особу.

Нагадаємо, в грудні минулого року Україна та Молдова підписала низку протоколів, які спростять і зменшать час перетину українсько-молдовського кордону для громадян і вантажів.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024