Біженці з України у Німеччині мають поставити свої авто на облік

07 Березня 2024, 13:55
Авто на українській реєстрації. Фото: Beata Zawrzel/NurPhoto/IMAGO 1115
Авто на українській реєстрації. Фото: Beata Zawrzel/NurPhoto/IMAGO

Біженці з України, які перебувають у країні понад рік, повинні поставити свої автомобілі на облік і отримати німецькі номери до 31 березня. 

За керування автомобілем без реєстрації штрафуватимуть, повідомляє DW.

1 квітня спливає термін перехідних положень, які дозволяли українським біженцям їздити на українських номерах у Німеччині понад рік. Запитів на подовження цих положень і винятків для українських транспортних засобів не поступало, повідомили у міністерстві транспорту землі Північний Рейн-Вестфалія, яка очолює конференцію земельних транспортних відомств.

«Це означає, що всі українські транспортні засоби, які понад рік перебувають у Німеччині, мають бути поставлені на облік у Німеччині», – зазначили у земельному міністерстві.

Керування автомобілем без німецької реєстрації довше року є адміністративним правопорушенням і передбачає штраф у 70 євро та 1 штрафний бал. За 8 штрафних балів у Німеччині забирають водійське посвідчення.

Також невідомо, що буде з українськими автомобілями, які не зможуть пройти німецький техогляд і не відповідають європейським приписам – їм буде потрібен спеціальний дозвіл на участь у дорожньому русі.

Федеральне міністерство транспорту обіцяє надати землям інструкції, як діяти у таких випадках.

Нагадаємо, наприкінці лютого 2024 року стало відомо, що Німеччина збільшує гуманітарну допомогу Україні до одного мільярда євро.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024