У Польщі біженців з України закликали свідчити про воєнні злочини РФ

08 Березня 2024, 18:25
Біженці з України. Фото - з відкритих джерел 680
Біженці з України. Фото - з відкритих джерел

Українців та українок, які наразі перебувають у Польщі, закликали надавати свої свідчення правоохоронцям цієї країни про воєнні злочини РФ.

З  таким проханням до біженців з України звернулись генеральний прокурор України Андрій Костін і міністр юстиції та генпрокурор Польщі Адам Боднар, йдеться у фейсбуці Офісу генпрокурора України.

«Якщо ви пережили воєнні злочини, скоєні Росією, або стали їх свідком, звертайтеся до найближчої поліцейської дільниці за місцем вашого перебування або до прокуратури. Для нас цінні будь-які дані: ваші покази, фото та відео. Кожен факт може стати вирішальним для доведення провини воєнних злочинців. Не мовчіть. Ваші свідчення – ваш внесок у перемогу», – сказав Костін.

За словами Боднара, Польща дуже активно залучена до процесу розслідування воєнних злочинів, скоєних в Україні.

«Польща входить до складу слідчої групи, допомагаючи українській стороні притягнути до відповідальності винуватців воєнних злочинів. Своєю чергою, є дуже важливий аспект, який цю відповідальність наближає, а саме – процес документування цих злочинів, які були вчинені в Україні. Можливо, саме ви могли бути свідками таких злочинів», – сказав генпрокурор Польщі.

За його словами, ці свідчення допоможуть в майбутньому притягти винних до відповідальності.

Нагадаємо, в лютому 2024 року стало відомо, що влада Німеччини зібрала понад 500 доказів воєнних злочинів, скоєних російськими військами в Україні.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024