Білий дім оголосив про новий пакет допомоги Україні на 300 мільйонів доларів

12 Березня 2024, 21:10
Допомога США. Фото - з відкритих джерел 1375
Допомога США. Фото - з відкритих джерел

Адміністрація США офіційно оголосила про виділення Україні допомоги у сфері безпеки й оборони на загальну суму 300 мільйонів доларів. 

 Пакет допомоги включає ракети для HIMARS, артилерійські боєприпаси та інше озброєння, заявив 12 березня радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передає Укрінформ.

«Сьогодні від імені президента Байдена я оголошую про виділення надзвичайного пакета допомоги у сфері безпеки на суму 300 мільйонів доларів зі зброєю та обладнанням для задоволення нагальних потреб України», – заявив представник Білого дому.

Він зазначив, що кошти на нинішній пакет вдалося знайти завдяки економії в контрактах, укладених Пентагоном минулого року на поповнення озброєнь, які вже були відправлені в Україну. Салліван також підкреслив, що президент США наказав своїй команді використати цю економію.

Він уточнив, що до пакета входить, зокрема, великий транш артилерійських снарядів, а також ракети GMLRS для систем HIMARS.

Салліван підкреслив, що нового пакету недостатньо, щоби задовольнити потреби України на полі бою, та вкотре закликав Конгрес прискорити процес ухвалення запиту президента з фінансуванням потреб нацбезпеки.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що Сполучені Штати Америки готують новий пакет військової допомоги Україні у розмірі 400 мільйонів доларів. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024