Національний мультипредметний тест можна буде скласти у 28 країнах світу

14 Березня 2024, 13:20
Національний мультипредметний тест можна буде скласти у 28 країнах світу. Фото - з відкритих джерел 349
Національний мультипредметний тест можна буде скласти у 28 країнах світу. Фото - з відкритих джерел

Національний мультипредметний тест (НМТ) можна скласти в Україні та за кордоном. Уже підтверджено домовленості про проведення НМТ-2024 у 28 країнах. Однак, очікується, що цей перелік розшириться.

Затверджений перелік країн повідомив Український центр оцінювання якості освіти.

На даний час це: Австрія, Азербайджан, Бельгія, Болгарія, Велика Британія, Грузія, Данія, Естонія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Люксембург, Німеччина, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словаччина, США, Туреччина, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чехія, Швейцарія, Швеція.

Перемовини про проведення іспиту в Ірландії, Іспанії та Молдові ще тривають.

Основний період реєстрації розпочнеться з 14 березня й триватиме до 11 квітня включно.

У цей період вступники, які планують проходити тестування за кордоном, зможуть вибрати найзручніший для доїзду населений пункт.

Попри те, що перелік міст для проходження НМТ може стати дещо більшим, у Центрі не радять зволікати з реєстрацією. Натомість просять вступників найближчим часом вибрати із запропонованого переліку найближче місто.

Якщо згодом з’явиться більш зручна локація, ви зможете змінити реєстраційні дані й вибрати ближчий населений пункт до 15 квітня 2024 року включно. Про нові локації повідомлять на сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Наголошуємо, що за кордоном є обмеження щодо кількості учасників, які можуть проходити оцінювання. Тому якщо місця у певному населеному пункті певної країни закінчаться, він стане недоступним для вибору.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024