Rheinmetall хоче побудувати в Україні кілька заводів з виробництва зброї

14 Березня 2024, 18:55
Rheinmetall хоче побудувати в Україні кілька заводів з виробництва зброї 3419
Rheinmetall хоче побудувати в Україні кілька заводів з виробництва зброї

Німецький оборонний концерн Rheinmetall планує побудувати в Україні щонайменше чотири заводи, на яких будуть виготовляти зброю.

Про це заявив гендиректор Rheinmetall Армін Паппергер, повідомляє Le Monde.

За його словами, очікується, що заводи Rheinmetall в Україні будуть виготовляти снаряди, військову техніку та системи протиповітряної оборони.

«Україна зараз є для нас важливим партнером, і ми бачимо потенціал від двох до трьох мільярдів євро (обігу) на рік», зазначив Паппергер.

Також він розповів, що у середньостроковій перспективі Rheinmetall розраховує виробляти «1,1 млн 155-мм снарядів», які необхідні для артилерії, на всіх своїх підприємствах.

Концерн розраховує виробити 700 000 снарядів у 2025 році та до 500 000 цього року.

У середині лютого найбільший у Німеччині виробник військової техніки оголосив про угоду з українською компанією щодо виробництва в Україні 155-мм артилерійських снарядів, які вкрай необхідні країні у війні проти агресора.Росія.

Незабаром відбудеться церемонія закладки фундаменту заводу в невідомому місці, який буде копією заводу боєприпасів, що Rheinemetall зараз будує на своєму історичному місці в північній Німеччині.

Нагадаємо, на початку грудня в українському уряді оголосили про запуск в Україні виробництва бронетехніки спільно з Rheinmetall. Цей оборонний концерн виготовляє багато всього різного, крім авіації. 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024